Hvorfor massage

Berøring og massage har i århundrede været anerkendte metoder til at lindre smerter, helbrede sygdom eller opnå større psykisk og fysisk velvære. For oldtidens læger i Rom og Grækenland var massage en af de vigtigste behandlingsformer, men i Europa har der også været lange perioder, hvor massagen var knap så udbredt eller populær.

I østen derimod har man gjort brug af massage siden vel nærmest tidernes morgen. Man har i endnu højere grad værdsat, de gode ting der følger med, skabt en lang tradition og udviklet en række varianter indenfor massage/berøring hvor Thaimassage blot er en af dem.

I dag hitter massagen igen , og det skyldes måske især, vi følger de store sportsbegivenheder på fjernsynet, hvor vi kommer tættere  på idrætsudøvereren, og følger med i, hvordan de opnår deres resultater. Vi ser, de bruger massage for hurtigere restitution ovenpå overbelastning eller muskelskader, og tænker, det kan vi også bruge i vores eget liv. Men det skyldes måske også, at mange af os lever et liv, hvor vi i virkeligheden er lidt småstressede, og har brug for pauser, og til det er massage jo ideelt. En time på briksen, hvor man kan lade tankerne flyve, og ikke behøves at bekymre sig, det kan vi alle have gavn af.

Men for nogle mennesker kan berøring være lidt af en overvindelse. Måske er man ikke vant til berøring, eller måske er man ikke rigtig parat til den intimitet, der følger med. Derfor gælder det om at finde en massør, man kan snakke med, og har tillid til, så man sammen går frem i det rigtige tempo. Har du først overvundet berøringsangsten, er der mange positive effekter ved massage. Dem kan du læse meget mere om via dette link. https://smerteblog.dk/massage-er-som-medicin/

Hvilken form for massage man vælger, afhænger nok af ens eget temperament, og hvad der falder i ens smag. De forskellige former for massage, gør jo i virkeligheden det samme. De forsøger alle at lokalisere og afhjælpe spændinger i kroppen, men måden de gør det på varierer.

 

Hvis du ønsker at læse mere om massage, kan jeg anbefale dette link. https://www.dif.dk/-/media/difdk/foreningsliv/udgivelser/pdf/idrætsmassage.pdf